Valokuvaaja auttaa henkilöstökuvauksessa käynyttä työntekijää valitsemaan kuvan.
| |

Kuinka hoitaa henkilöstökuvaus helposti: piipahdus Studio Torkkelin Pikkustudiossa

Henkilöstön kuvaukset saattavat aiheuttaa päänvaivaa kuvauksia koordinoivalle kuin itse kuvattavillekin. Studio Torkkelin henkilöstökuvaus Tampereen keskustan studiossa tekee siitä helppoa kaikille. Kuvattava voi tulla kuvattavaksi milloin vain ja valita itse kuvansa. Koordinoitavaa ei juuri jää.


Yhdenmukaiset kuvat henkilöstöstä on olennainen osa yrityksen yhtenäistä tarinaa. Henkilöstön kasvot henkilökorteissa, intranetissä, yrityksen verkkosivuilla tai vaikkapa LinkedIn-profiileissa muodostavat inhimillisen ja ammattimaisen kuvan yrityksestä ja sen takana toimivasta tiimistä.

Yhtenäinen, brändiohjeistuksen mukainen tyyli henkilökuvissa luodaan yrityksen visuaaliseen maailmaan sopivalla, yhdessä valitulla taustalla, valaistuksella ja tietyllä kuvien rajauksella. Nämä, sekä ammattikuvaajan kyky tuoda kuvattavan omaa persoonaa sopivasti esiin, ovat onnistuneen henkilöstökuvauksen ainekset.

Miten kuvasta toiseen samanlaisina toistuvat elementit on mahdollista pitää muuttumattomina ja hallinnassa, kun tarpeita uusiin, usein yksittäisiin henkilöstön kuvauksiin tulee jatkuvasti?

Studio Torkkelin kuvaaja Suvi Kivimaa auttaa henkilokuvaukseen tullutta Tiina Kirkkomäkeä valitsemaan sopivan kuvan.

Henkilöstökuvaus Studio Torkkelissa on kaikille helppoa (ja jopa rentoa)

Studio Torkkelilla on helppouteen ja ammattimaisuuteen perustuva henkilöstökuvauksen palvelu. Yrityssopimuksen tehneen yrityksen henkilöstö voi käydä kuvauksessa ilman ajanvarausta Tampereen keskustan Pikkustudiolla, vaikka ohi kulkiessa.

Kuvaaja luo yrityksen linjauksen mukaiset puitteet nopeasti ja kuvattava saa valita mieleisensä kuvan heti. Kuva käsitellään brändiohjeistuksen mukaan ja toimitetaan suoraan esimerkiksi aulapalveluun tai henkilökuvista vastaavalle yrityksen edustajalle. Koko homma on ohi jopa 10 minuutissa! Palaute kokemuksesta on ollut erityisen positiivista.

”Henkilökuvausta ei voi tätä helpommaksi tehdä! Kuvauksessa voi vain piipahtaa, koska kuvausaikaa ei tarvitse varata, eikä kuvattavan tarvitse soittaa tai meilata mihinkään. Jos oma ilme on kunnossa, voi vain kävellä sisään studiolle”, kertoo Office Managerina M-Filesilla toimiva Tiina Kirkkomäki.

Henkilöstökuvaus käynnissä Studio Torkkelissa.
Henkilöstökuvaus Pikkustudiolla sujuu nopeasti ja rennosti.

Kasvavan yrityksen unelmaratkaisu henkilöstökuviin

Studio Torkkelin pitkäaikainen yritysasiakas, M-Files, on yksi tiedonhallinnan maailmanlaajuisista johtajista. Suomessa yrityksen pääkonttorilla Tampereella työskentelee jo lähes 350 työntekijää. Espoossa ja Lappeenrannassa on myös toimipisteet. Yritys on kasvanut jo kuvausyhteistyön aikana usealla sadalla henkilöllä ja kasvu jatkuu. Tarve henkilöstökuvaukselle on jatkuva.

”Uusia työntekijöitä saattaa tulla vuodessa 100, mikä tarkoittaa sitä, että viikossa meillä saattaa aloittaa viisi uutta tiimiläistä. Toimitan jokaiselle näistä ohjeet henkilökuvan ottamista varten ja jokainen käy kuvassa silloin, kun se heidän aikatauluunsa sopii. Tässä säästyy paljon kaikkien aikaa,” kertoo henkilöstökuvauksista vastaava Tiina.

M-Filesin Espoon ja Lappeenrannan toimipisteissä työskentelevät käyvät Tampereen pääkonttorilla käydessään kuvauksissa Pikkustudiolla, joka on kätevästi kävelyetäisyydellä rautatieasemalta. 

Monikäyttöiset ja ammattimaiset henkilökuvat 

Tällä hetkellä M-Filesilla on käynnissä henkilökorttien uudistus. Uudet kortit tehdään brändiohjeistuksen mukaisesti konsernin korttipohjille. Studio Torkkeli hoitaa myös korttien tilauksen. Uudet kortit ovat M-Filesilla noin viikko kuvauspäivän jälkeen. 

M-Filesin työntekijöiden henkilökuvia käytetään henkilökorttien lisäksi intrassa, Outlookissa ja Teamsissä. Moni on myös mielissään saadessaan LinkedIn-profiiliinsa ammattikuvaajan ottaman kuvan. 

Meillä henkilökuvissa saa näkyä oma persoona. Kuvissa saa vähän hullutellakin, jos haluaa. Yhtenäisyys kuvissa säilyy valkoisen taustan, tietyn rajauksen ja studiovalaistuksen avulla,” Tiina kertoo.  

Ammattikuvaaja neuvoo Studio Torkkelin henkilöstökuvauksissa.
Kokenut ammattikuvaaja Suvi Kivimaa luo kuvaustilanteeseen tunnelman, jossa on helppo rentoutua.

Ammattikuvaaja osaa luoda rennon ja ammattimaisen tunnelman kuvauksissa 

Helppouden lisäksi Studio Torkkelin henkilöstökuvausten tavoitteena on, että kuvattava on itse tyytyväinen kuvaansa. Ammattikuvaaja antaa kuvattavalle vinkkejä ja luo näin luontevan tunnelman. Kuvansa saa nähdä heti. Jos se ei tunnu omalta, voidaan ottaa uusintavedos.  

M-Filesin Tiina kävi myös ottamassa uuden henkilökuvan itsestään. Aiemmasta kuvasta hiusten värikin oli radikaalisti muuttunut. Kuvauskokemus Studio Torkkelissa oli hänelle tuttua. 

Kuvauksista lähtiessä fiilis on, että tulipa kiva kuva. Oman kuvan voi valita useammasta vaihtoehdosta ja valokuvaajakin vinkkaa, mikä kuva voisi olla hyvä,” Tiina kuvailee kokemusta.  

Studio Torkkelin Pikkustudiolla on rento tunnelma.

Pitkän tähtäimen ratkaisu yrityksen henkilöstökuviin 

Vaivattomat ja nopeasti toteutettavat studiokuvaukset ovat pitkän tähtäimen ratkaisu yrityksille, jotka haluavat varmistaa pysyvän visuaalisen ilmeen henkilöstökuvissaan ja toteuttaa kuvaukset tehokkaasti ja ammattimaisesti. Studio Torkkelin Pikkustudiolla on kuvattu henkilökuvia erikokoisille sopimusasiakkaille sujuvasti jo 13 vuotta, joten prosessi kuvattavien ohjeistuksineen on tarkkaan hiottu.  

Henkilöstön kuvaukset voi tietysti järjestää myös omalla toimistolla erillisenä kuvauspäivänä. Ammattikuvaaja tuo tarvittavat taustat ja valaistuksen paikalle.  

Mikäli toiveissa on laajemmat, astetta persoonallisemmat tai yksilöllisemmät yrityksen henkilökuvat – tai vaikkapa tyhy-päivän kuvaus tiimille – voidaan kuvaukset toteuttaa joko Studio Torkkelin isommalla, Hatanpään studiolla, tai muussa kuvauksiin sopivassa paikassa. Kuvauksiin voi yhdistää myös ammattimeikkaajan palveluita. 

Varaa yrityksesi henkilöstökuvaukset tarpeidesi mukaan Studio Torkkelissa ottamalla yhteys Laura Tammistoon. 

Artikkelin valokuvat: Laura Talvitie

Lue myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *