Neljä asiaa, mitä huomioida valmistujaiskuvauksessa

Neljä asiaa, mitä huomioida valmistujaiskuvauksessa

Ai että se on hienoa aikaa! Päästä ripille, ylioppilaaksi tai valmistua ammattiin. Nuoren ihmisen tärkeitä merkkipaaluja, ja mikäs sen hienompaa, että jää vielä kuvamuisto muisteltavaksi vuosiksi eteenpäin.

Suosittelemme vahvasti ikuistamaan tämän elämänvaiheen! Kuvaus voidaan järjestää ulkomiljöössä sinulle tärkeässä paikassa, esimerkiksi harrastuksen parissa, tai klassisesti studiossa. Tässä muutama tärkeä vinkki kuvauksiin!

  • Milloin kuvataan?
  • Missä kuvataan?
  • Vaatetus ja rekvisiitta
  • Asenne ratkaisee

Milloin on paras aika kuvata?

Monelle itse juhlapäivä on jännittävä ja tarkkaan aikataulutettu, joten jos mahdollista, voi miettiä olisiko kivoin kuvata vaikkapa jo ennen varsinaista juhlapäivää, jolloin kuvaukseen pystyy keskittymään täysillä! Monesti hyvä kuvauspäivä voi olla koemeikki/kampauspäivä, jolloin voi testata juhlapäivän lookin kohdilleen. Miljöökuvauksessa kaunein valo on usein ilta-auringon aikaan.

Joskus itse juhlapäivä on käytännön kannalta paras kuvauspäivä, silloin vaan aikataulu järjestellään sopivaksi. Kuvat voidaan ottaa jo ennen vieraiden saapumista, tai kuvata illalla juhlavieraiden jo lähdettyä. Ja ei hätää, rippi- ja valmistujaiskuvauksia tehdään koko kesän ajan, ei tarvitse harmitella vaikka aikaa ei juuri sille juhlapäivälle saisikaan!

Missä on paras kuvauspaikka?

Millaisia kuvia haluat: klassiset studiokuvat vai jotain kesäistä rentoa fiilistä ulkona miljöössä? Molemmissa lokaatioissa voimme toteuttaa klassiset poseerauskuvat ja sitten voidaan ottaa rennompia fiilistelykuvia tai jotain hassua tai vakavampaa settiä, jos se on se sinun juttusi. Kannattaa miettiä haluaisitko studiossa vaaleaa taustaa tai jotakin klassisempaa tummaa kangastaustaa, studiolla ehdimme kuvata kahdella eri taustalla, jota usein suosittelenkin, sillä silloin kuviin saa mukavasti erilaista fiilistä ja tunnelmaa ja valinnan varaa on siten enemmän.

Sitten kannattaa miettiä että millaisia kuvatuotteita haluaisit, haluatko kiitoskortteja sinua muistaneille, itsellesi sekä perheelle jotakin taulua tai kehystettyä kuvaa seinälle ja kirjahyllyyn, yksittäisiä kuvia ehkäpä kummeille ja isovanhemmille, sekä olisiko kiva saada valokuvat myös tiedostoina, jolloin niitä voi jakaa somessa. Meidän digipaketteihimme kuuluu aina tiedosto ja paperinen valokuva valitun paketin mukaan. Näitä voimme miettiä yhdessä kuvauksen jälkeen ja esittelemme aina sinua kiinnostavia tuotteita studiolla kuvauksen jälkeen.

Vaatetus ja rekvisiitta

Kannattaa testata kuvausvaatteita hyvissä ajoin ennen kuvausta, että kaikki istuu ja juhlavaatteella voi istua ja vähän liikkua niin että tuntee itsensä vielä kotoisaksi. Kuvausvaate voi olla mitä tahansa, usein se on puku tai mekko, mutta voidaan ottaa kuvia myös puvuntakki olkapäällä, pelkällä kauluspaidalla rennommin, tai vaikkapa joku harrastukseen liittyvä vaate tai rekvisiitta 🙂 Studiossa ehditään kuvaamaan muutamalla eri vaatteella ja vaihtamaan rekvisiittaa, monesti mukana on ollut koripalloa, jääkiekkomailaa, kitara tai mitä tahansa 🙂 Myös kukka on hyvä olla mukana, varsinkin klassisissa poseerauksissa se ohjaa käsien paikkaa ja on kaunis lisä kuvassa. Kukan ei tarvitse aina olla perinteinen ruusu vaan se voi olla myös auringonkukka, kukkaseppele tai kimppu. Kuvia otetaan usein myös ylioppilaskuvauksissa tottahan toki valkolakki päässä, mutta monesti otetaan alkuun pari kuvaa jossa lakki onkin olkapäällä, sylissä tai kainalossa.

Asenne ja kuvausfiilis

Asenne – tämä on se ehkä tärkein! 😀 Nappaa mukaan rentoa fiilistä ja avoimuutta, vaikka vähän jännittäisi tai kuvaus ei aluksi tuntuisi omalta jutulta 😉 Asennoidu kuvaukseen niin, että vaikka se olisikin vanhempien painostuksen alla sovittu juttu, niin kuvat tulevat olemaan sulle tosi tärkeitä myöhemmin 🙂 Monesti itse kuvaus ja lopputuloksen näkeminen kiitoskortteina, paperisena kuvana tai tauluna on nuorelle iso juttu, se voi olla tärkeä itsetuntoa kohottava buusti, josta jää kiva fiilis pitkäksi aikaa! Me kuvaajat yritetään parhaamme mukaan tehdä kuvaushetkestä rento ja mukava hetki jota ei tarvitse jännittää 🙂 Ja usein kun kuvattava lähtee vähän mukaan kuvaajan hassutteluihin, niin aikalailla saa hymyssä suin lähteä kuvauksista niin kuvaaja kuin itse sankari 🙂

Kuvauksen voit varata täältä https://studiotorkkeli.fi/ajanvaraus/

Laita viestiä mitä ajatuksia sulla heräsi, niin jutellaan lisää!

Tervetuloa kuvauksiin!

Terkuin Suvi

ps. Kuvauksen saat varattua täältä https://studiotorkkeli.fi/ajanvaraus/

Lue myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *