Valokuvaajat Tampereella

Laura Tammisto (äitiyslomalla)

“Olen toiminut ammattivalokuvaajana vuodesta 2009. Tykkään eniten kuvata ihmisiä, ihan vastasyntyneistä vauvoista ja hekottavista kolmevuotiaista yritysjohtajiin tai merkkipäiviä viettäviin ikäihmisiin. Monet ihmiset tulevat kuvaukseen saatesanoilla: “minä en sitten yhtään osaa olla kuvassa” ja tämän otan aina haasteena. Tavoitteeni on, että studiolta lähtiessään asiakas ajattelee, että eipä se niin kamalaa ollutkaan!

Tässä työssä parasta on, kun saa tavata monenlaisia ihmisiä erilaisissa yhteyksissä. Lopulta jokainen kuvaan tuleva kuitenkin haluaa itsestään hyvän kuvan, eikä tämä muutu, on sitten kyseessä maatilan emäntä tai toimitusjohtaja. Tätä tarkoitusta varten olen opiskellut tekniikkaa, kehittänyt visuaalista näkemystäni ja voin hyödyntää kokemustani. Ammattikuvaajana haluan tarjota parhaan mahdollisen kuvauskokemuksen ja lopputuloksen.

Studiolla kuvaan yksityisasiakkaiden kuvauksia  – lapset, hääkuvaukset, ylioppilaat jne. – sekä monipuolisesti henkilökuvauksia yritysten käyttöön.”

 

Kimmo Torkkeli

“Olen kuvannut ammatikseni yli 30 vuotta. Olen kaiketi melko hyvä ihmisten kanssa ja vahvoilla miljöössä, kun tilan valomaailmaa halutaan hyödyntää.

Aloitin 80-luvun alkupuolella kuvaten yksityisasiakkaiden muotokuvia ja Studio Torkkeli olikin silloin perinteinen valokuvaamoliike Kangasalla. Siirryin kuitenkin enemmän lehtikuvauspuolelle kuvasinkin paljon mm. City-lehteen sen alkuaikoina 90-luvulla. Vuosien varrella olen kuvannut yhä enemmän yritysten tarpeisiin, kuten mainoksiin ja asiakaslehtiin, mutta yhä kuvaan myös aikakauslehtiin. Jonkun verran kuvaan myös studiolla, mutta eniten ajelen kalustoni kanssa pitkin Pirkanmaata ja kauemmaskin asiakkaan tarpeen mukaan.

Kuvaan tällä hetkellä yrityskuvauksia, tuote- ja kuvastokuvia sekä markkinointikuvia. Teen myös videokuvausta enimmäkseen yritysten käyttöön.”

Suvi Kivimaa

“Olen työskennellyt Studio Torkkelilla vuodesta 2012, pääasiassa minut löytää Tuomiokirkonkadun pikkustudiolta kuvaten passikuvia  ja henkilökuvia eri yrityksille. Tämän lisäksi teen studiokuvauksia Hatanpään studiolla sekä miljöössä asiakkaan toiveiden mukaan. 

Olen opiskellut valokuvausta Visuaaliviestinnän Instituutissa, VVI 2015,  ja tarkoitus on suorittaa lisätutkintoja työn ohessa. 

On ihan mahtavaa, että nuorena aloitetusta rakkaasta harrastuksesta on tullut minulle ammatti. Tässä työssä parasta on se, että  tapaa erilaisia ihmisiä erilaisissa elämänvaiheissa ja saa käyttää omaa luovuutta ja näkemystä näiden hetkien ikuistamisessa muistoiksi. Eniten sydäntä lähellä on kuvata vauva -ja lapsikuvauksia, jokainen lapsi on oma persoonansa ja kuvissa näkyy hänen luonteensa, oli hän sitten nauravainen ilopilleri, keskittynyt pohdiskelija tai innokas tutkailija. Omiin suosikkeihini kuuluvat myös  tunnelmalliset odotusajan- ja huomenlahjakuvaukset, jotka tuovat mukavasti vastapainoa usein vauhdikkaille lapsikuvauksille.”

Laajemmissa kuvauksissa kuvaamme tilanteen mukaan useamman kuvaajan voimin.

Tutustu kuviimme

Studio Torkkeli