Kuvaukseen saapuminen

Studio Torkkelin Pikkustudio eli Tuomiokirkonkadun studio toimii ilman ajanvarausta arkisin klo 10-18. Siellä kuvataan passikuvat, yritysten henkilökuvat ja muita hyvin suppeita ja lyhyitä kuvauksia. Sinne ei siis tarvitse varata aikaa.

Hatanpään studiolla kuvaamme laajemmat yrityskuvaukset sekä yksityishenkilöiden kuvaukset kuten lapsikuvaukset, perhekuvaukset, valmistujaiskuvat ym. Sinne täytyy aina varata aika, emme ole välttämättä aina paikan päällä

Studio Torkkelin Iso studio sijaitsee Hatanpään teollisuustalossa 2. kerroksessa. Teollisuustalo sijaitsee Rinta-Joupin autokaupan takana ja Verotalon vieressä. Osoite on Hatanpään valtatie 34. Helpoiten perille löytää B-rapun kautta nousemalla toiseen kerrokseen, käytävällä kellon kohdalla löytyy Studio Torkkelin ovi. H-rapun luiskan kautta studiolle pääsee tavarahissillä.

Pikkustudion osoite on Tuomiokirkonkatu 21. Se sijaitsee siinä Stockmannin ja ortodoksikirkon välimaastossa, ihan katutasossa. Kadunvarsipaikkoja on ihan oven edessä.

Studio Torkkelin Pikkustudio on avoinna arkisin klo 10-18. Huomioithan, että siellä kuvaamme vain hyvin lyhyet ja yksinkertaiset kuvaukset (henkilökuvat työelämän tarpeisiin sekä passi- ja viisumikuvat), kaikki pidemmät kuvaukset sovitaan sitten erikseen. Kun noudat valmiita kuvia, se hoituu pääosin Pikkustudiolta, ellei erikseen ole toisin sovittu.

Teollisuustalon pihassa on maksullisia parkkipaikkoja (1,6e/h). Meillä on myös muutama oma paikka, joista toinen on useimmiten asiakkaiden käytettävissä. Parkkipaikasta kannattaa tiedustella ennen kuvaukseen saapumista!

Studio Torkkelin Hatanpään studiolla ei ole erillistä odotustilaa, joten jos tulet kovasti ennen omaa aikaasi, saattaa edellinen kuvaus olla vielä kesken. Kuvauksiin on kuitenkin varattu aikaa alkuhöpinällä, vaatteiden vaihdolle ym, joten voit huoletta tulla täsmällisesti.
Jos myöhästyt, voit soittaa tai laittaa viestiä kuvaajalle, niin emme ihmettele. Yleensä aikataulut ovat väljät, mutta jos seuraava kuvaus on heti jälkeesi, joudutaan omaa kuvausaikaasi vähän lyhentämään.

Kuvausajan alkuun on varattu hetki valmistautumiselle, kuten vaatteiden vaihdolle ja hiusten viimeistelylle. Jos haluat tulla reilusti ennen kuvausaikaasi laittautumaan, sekin usein järjestyy, mutta laita viestiä etukäteen!

Valmistautuminen Studio Torkkelin kuvauksiin

  • Pukeudu sellaisiin vaatteisiin, missä koet itsesi kauniiksi ja edustavaksi
  • Vaatteiden yläosa heijastaa valoa kasvoillesi, joten vaaleat sävyt useimmiten toimivat parhaiten
  • Yksiväriset kuosit toimivat parhaiten, hento kuviointi ei haittaa. Isot ja kontrastiset kuosit vievät helposti huomiota ja voivat tuoda rauhatonta tunnelmaa.
  • Jos kuvauspaikassa on paljon muita elementtejä ja värejä, rauhallinen vaatetus on tärkeää
  • Mallaile peilin edessä niin, että liikuttelet käsiä ja kehoa eri asentoihin, niin näet miten vaate laskeutuu ja liikkuu mukana
  • Kiinnitä huomiota alusvaatteisiin, ettei niiden rajat näkyisi vaatteen läpi, ellei se ole tarkoitus
  • Asusteet: Huivit, korvakorut, hiuspannat jne. tuovat persoonallista lisää kuviin!

ps. Jos nämä vinkit eivät istu yksiin oman tyylisi kanssa, voit unohtaa nämä ja pukeutua juuri kuten itse haluat!

Kuvauslokaatio voi olla Studio Torkkelin studio, oma kotisi tai työtilasi tai mikä tahansa muu sisä- tai ulkomiljöö

STUDIO on hyvä vaihtoehto, jos tarvitset muodollisia ja monikäyttöisiä ns. edustuskuvia tai jos kuvissa ”tekeminen” on helppo toteuttaa studiolla. Yhdet hyvät studiokuvat on mielestäni jokaisella hyvä olla. Studiolle voi toki tuoda myös miljöömäisiä elementtejä ja kuvata luonnonvalolla.

OMA TYÖTILA on helposti perusteltu kuvauspaikka, jos suinkin sellainen löytyy. Jos pohdit, onko se ”riittävän” kuvauksellinen, mietitään yhdessä lisää. Usein tavaroita siirtämällä/poistamalla saa pienestäkin tilasta edustavan.

OMA KOTI voi olla tosi hyvä kuvauspaikka, varsinkin jos teet sieltä käsin edes välillä töitä. Ja vaikket tekisikään! Erityisesti somekuvissa toimii hyvin, luultavasti seuraajasi ovat myös kiinnostuneita miten asut. Kotona sun on myös hyvä olla, joka voi helpottaa jännitykseen, jos sellaista on ilmassa.

Muita vaihtoehtoja kuvauspaikaksi:

PUISTO – Tampereella esim. Näsinpuisto tai Arboretum, monipuolisia kuvauspaikkoja

METSÄ – Jos sun lempipaikka on metsä, se on aina hyvä kuvauspaikka. Esimerkiksi Kaupissa on hyvää kuvausmetsää, mutta muutenkin aika helposti löytyy.

KAUPUNKI – Vaikkapa kävelykadulla tai Keskustorilla voi kuvata niin, että kuvissa saa taustalla/epäterävänä näkyä muitakin ihmisiä.

KAHVILA/RAVINTOLA – Jos esimerkiksi työskentelet kahvilassa tai tykkäät käydä ulkona lounaalla, joku kivannäköinen kahvila tai ravintola voisi sopia hyvinkin kuvauspaikaksi. Kuvauslupa on hyvä kysyä ennakkoon, mutta kokemukseni mukaan moni paikka suhtautuu kuvaamiseen positiivisesti. Voit kysyä minulta vinkkejä tai voidaan suunnata sun lempparikahvilaan!

GRAFFITIT/BETONISEINÄT – Rouhea ja rosoinen kuvauslokaatio tuo kuviin visuaalisuutta ja herättää usein mielenkiinnon, Tampereella näitä tarjolla useammassakin paikassa!

Muitakin vaihtoehtoja on, mietitään yhdessä sinun kuvauksiin sopiva paikka!

Jos pääset tulemaan kuvaukseen joustavasti, arkipäivänä päiväaikaan, saatat hyvinkin saada kuvausajan vielä samalle viikolle! Ilta- ja viikonloppuaikoja on paljon rajoitetummin, yleensä kuvausajan saa kuitenkin muutaman viikon tai parin kuukauden päähän. Mikäli toiveissa on joku ihan tietty aika tai päivä, suosittelemme kysymään ajoissa!

Vastasyntyneen kuvaus on oma juttunsa ja aika siihen kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä vauvakuvauksiin varaamme reilusti pidemmän kuvausajan, eikä niitä saa yhtä helposti sovitettua kalenteriin. Jos kuitenkin ”heräät” kuvaukseen vasta vauvan synnyttyä, laita ihmeessä viestiä. Koitetaan aina sumplia aikataulumme niin, että kaikki halukkaat pääsevät kuvaukseen!

Studio Torkkelin studiolla on lapsikuvauksia varten jonkun verran rekvisiittaa: neutraalin/puun värisiä laatikoita, tuoleja, tyynyjä, tekstiilejä. Myös joitakin soittimia, puuleluja ja pehmoja löytyy pienempien viihdytykseen. Lapsikuvissa haluaisimme silti, että itse lapsi on pääosassa, ja rekvisiittaa käytetään vain se, mikä on tarpeen. Omia leluja ja muita rakkaita esineitä saa aina tuoda mukanaan! Muutamia yksinkertaisia mekkoja löytyy taaperoikäisille, ja vastasyntyneille myös joitakin vaatekappaleita ja pääkoristeita.

Aikuisten kuvauksia varten Studio Torkkelin studiolla on erilaisia tuoleja, kuivakukkia, tekstiilejä ja muutamia lainavaatteita erityisesti odotusajan kuvaukseen ja boudoirkuvaukseen.

Voit ostaa valmiit kuvat siinä muodossa, mikä itsellesi on mieluisin. Jos ostat kuvatiedostoja, saat aina samat kuvat myös pienempinä paperikuvina mukaasi – me nimittäin rakastamme paperikuvia, ja haluamme näyttää sinulle, että taidat itsekin rakastaa!

Fyysisiä kuvatuotteita voi ostaa laadukkaina paperikuvina, valmiina tauluina tai esimerkiksi koivovanerille pohjustettuna!

Kuvaus maksetaan kortti- tai käteismaksulla studiolla kuvauksen yhteydessä. Muualla kuin studiolla kuvatessa laskutamme kuvauksen jälkikäteen.

Kun tilaat kuvatuotteita, saat niistä laskun sähköpostiisi. Tuotteet valmistuvat muutaman viikon kuluessa, ja voit noutaa ne, kun lasku on maksettu. Tarjoamme myös korotonta maksuaikaa, kysy lisää kuvaajalta!

Jos olet ostanut kuvia tiedostomuodossa, saat julkaista valmiita kuvia omissa kanavissasi. Saat jakaa kuvia vapaasti lähipiirille ja sukulaisille, mutta et saa luovuttaa/myydä kuvia kaupalliseen käyttöön. Valintagallerian kuvia ei saa koskaan jakaa missään. Jos julkaiset kuvia, tekijänoikeuslain mukaan kuvaaja on mainittava. Voit kirjoittaa esimerkiksi muotoon: Kuva: Studio Torkkeli / Kuavaajan nimi. Olemme iloisia jos tagaat kuvan myös kuvaajan Instagramissa.

Kysymme aina kuvien julkaisuun luvan – kysymättä emme siis julkaise mitään. Olemme superiloisia aina, kun saamme näyttää kuviamme somessa, mutta ymmärrämme senkin, että kaikki eivät sitä toivo.

Kuvassa olevalla henkilöllä ei yleensä ole kuvaan minkäänlaisia tekijänoikeuksia. Tekijänoikeus on aina valokuvaajalla. Tähän ei vaikuta se, onko kuvasta maksettu – toki oikeuksista voi sovittaessa käydä kauppaa. Kuvassa esiintyvä henkilö saa kuitenkin vaikuttaa kuvien käyttöön, esimerkiksi kieltää kuvan käytön kaupallisesti.

Ammattitaitoiset
kuvaajat

Studio Torkkelin valokuvaajat ovat kaikki intohimoisia, koulutettuja ammattikuvaajia. Yhdistämällä voimamme, energiamme ja erikoisosaamisemme katamme mielestämme keskeisimmän valokuvauksen kirjon, oli tarpeena sitten passikuvaus, newborn-kuvaus, perhekuvaus, henkilöstökuvaus, brändikuvaus tai jokin muu valokuvaus näiden väliltä.  

Yhdessä meistä muodostuu iloinen, monipuolinen ja lajiaan rakastava valokuvausliike. Studio Torkkelin juuret ulottuvat perustajansa, ammattikuvaaja Kimmo Torkkelin kautta jopa 80-luvulle asti. Sama ihmisläheinen, tarinoita ja uniikkeja kuvakulmia etsivä lähestyminen valokuvaamiseen yhdistää meitä edelleen.