Odotusajan kuvaus

Vauvan syntyminen perheeseen on aina mullistavaa. Toisille odotusaika on yhtä pilvilinnoissa huokailua, toisille rankkaa ja kivuliasta, mutta yhtä kaikki: se kestää loppujen lopuksi hyvin vähän aikaa. Kuvat siltä ajalta tulevat usein tärkeäksi myös syntyvälle lapselle, kun tämä vähän kasvaa.

Odotusajan kuvaus kannattaa toteuttaa n. 1-3kk ennen laskettua aikaa, omien tuntemusten mukaan. Kuvaukseen on tervetullut myös odottajan puoliso, oma äiti, tulevan lapsen sisarukset, tai ihan kenet vaan mukaasi toivot!

Odotusajan ja raskausajan kuvaus Tampere
Vastasyntyneen kuvaus studiossa Tampere

Vastasyntyneen kuvaus

Vastasyntyneen kuvaus kirvoittaa joskus kommentteja, kuten ”kaikki ne näyttävät samalta” tai ”ei lapsi vielä silloin ole oma itsensä”. Ajattelemme kuitenkin, että vastasyntyneen kuvauksessa tärkeintä on tallentaa sitä tunnetta, mikä pienen nyytin syntymä perheeseen tuo. Kaikki on vielä niin pientä ja herkkää. Tuo aika on ihan hirmuisen lyhyt vaihe elämästä.

Suosittelemme, että vastasyntyneen kuvaus toteutettaisiin kun vauva on vielä alle 14 vuorokauden ikäinen. Tuon jälkeenkin voi kuvata, mutta vauvaa ei välttämättä enää saa kuvissa nukahtamaan niin helposti – sitten kuvataan hereillä olevaa vauvaa, ja se on myös oikein hyvä niin.

Vastasyntyneen kuvaus on varmaan yksi tunteellisimmista kuvauksista. Tuore äiti voi olla hyvinkin herkillä, eikä perheen arkirutiinit vielä muodostuneet, joten kuvaus voi aiheuttaa myös stressiä. Mikäli liikkuminen onnistuu, suosittelemme tulemaan kuvauksiin studiolle. Näin pääsette ns. valmiiseen pöytään, eikä tarvitse huolehtia omasta kodista kuvauksen takia. Jos kulkeminen on vauvan kanssa hankalaa, kuvaaja voi myös tulla kotiinne.

Vauvakuvauksessa kuvaaja huolehtii vauvasta ja turvallisuudesta, olemme lämmittäneet kuvauspaikan vauvalle sopivaksi ja lähetämme teille hyvät valmistautumisohjeet kuvauksiin. Kuvauksiin varataan hyvin aikaa, jotta vauvaa ehtii syöttää tarpeen mukaan ja vanhemmille on tarjolla pientä purtavaa ja juomaa kuvauksen aikana. Ei siis kannata pelätä etukäteen nukkuuko vauva tai itkeekö tämä liikaa – kaikki tunteet on sallittuja ja kuvaajalla on keinot saada monipuolisia kuvia joka tapauksessa.

Odotusajan ja vastasyntyneiden
kuvaukset meillä kuvaa

galleria

Varaa aika kuvaukseen tai
ota yhteyttä