Valokuvaajan Ammattitutkinto plakkarissa!
| |

Valokuvaajan Ammattitutkinto plakkarissa!

Olen viimeiset 1,5 vuotta suorittanut Valokuvaajan ammattitutkintoa (VAT) Visuaaliviestinnän instituutissa Tampereella. Tänään oli sitten viimein se päivä, kun esitimme jurylle loppuportfoliomme ja tutkintoon kuuluvan kirjallisen osuuden – näyttö meni läpi joten nyt olen Valokuvaaja VAT! 🙂

Monet ovat kysyneet, mitä koulua olen käynyt, joten nyt ajattelin, että voisin näyttää loppuportfolioni kuvia ja kertoa samalla omasta polustani valokuvaajaksi.

Itse olen päätynyt alalle ensin työskentelemällä kuvanvalmistamossa vuosina 2005-2009. Tuon työn ohessa suoritin Kuvallisen ilmaisun perustutkinnon niinikään VVI:llä, josta valmistuin jouluna 2008. Vuonna 2009 siirryin työskentelemään Suomen Passikuvaamo -liikkeeseemme ja samalla tein valokuvaustöitä. Vuosina 2010-2011 työskentelin myös osa-aikaisena Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n toiminnanjohtajan sijaisena muutaman päivän viikossa ja 2011-2012 opiskelin iltaopintoina Painoviestinnän perustutkinnon Tampereen ammattiopistossa.

Tänä aikana onnistuin vakiinnuttamaan asiakaskuntaani niin, että olen siitä lähtien pystynyt itseni tällä työllä elättämään. Lopulta tammikuussa 2014 koin, että Valokuvaajan ammattitutkinnon suorittaminen olisi hyvä ”potku” lähteä kehittymään kuvaajana ja se olikin tosi hyvä päätös! Suoritin ammattitutkinnon oppisopimuksella omassa yrityksessä, ja opiskeluja oli 3 päivää 4 kk välein, eli lopulta vain 6 kokoontumiskertaa. Ymmärrettävästi tänä aikana ei paljonkaan ehditä opettaa, vaan tutkinto perustuukin siihen, että jokainen tekee oman opiskelusuunnitelmansa ja määrittää tavoitteet, joita sitten jokainen itsenäisesti alkaa työstämään ja ryhmä sekä opettaja ovat tässä tukena. Tämä tapa sopi minulle hyvin, ilman deadlineja en meinaa saada aikaan mitään.

Tässä näette kuvat, joista loppuportfolioni koostui – poislukien muutamat mm. huomenlahjakuvat, joita en (ainakaan vielä) voi julkaista. Kuvat on koottu mahdollisimman monipuoliseksi otokseksi siitä mitä teen. Kirjoitan jokaisen kuvan alle myös muutaman sanan kuvan taustasta! Vastaanotan mielelläni myös palautetta tai kommentteja skeä vastaan kysymyksiin jos sellaisia tulee mieleen.

Kiitos myös hurjasti kaikille opiskelukavereilleni, ilman teitä en olisi jaksanut pakertaa <3 Suuri kiitos myös kotijoukoille ja kaikille enemmän ja vähemmän vapaaehtoisille malleille 😉

Aurinkoisin terveisin Laura

01

Tämä kuva Siiristä ja hänen Dora-ystävästään on ollut näytillä blogissa jo aiemmin. Kuvassa valaisu on ikkunasta epäsuorasti huoneeseen tuleva luonnonvalo.

02

Tässä kuvassa Vilho ulkoilee maaliskuisessa lähimetsässä! Kuva on kuvattu luonnonvalolla.

 

03

Tässä kuvassa ihastuttava ”Vappu”-vauva on reilun viikon ikäinen. Mikä hurmaava ilme!

04

Tämä kuva on portfolioni vanhin – kuvassa on Eeli isänsä käsivarrella ja kuva on myös menestynyt Vuoden Muotokuvaaja-kilpailussa 2014.

05

Tämä kuva on promokuvia joogaopettaja Vilma Tammilehdolle. Kuvassa on käytetty melko lukuisa määrä salamavaloja sekä heijastimia, jotta koko vartalo saatiin irtoamaan mustalta taustalta.

06

Tästä Lauran ja Villen hääkuvauksesta katolla olen kirjoittanut blogiin jo aiemmin.

07

Tässä kuvassa Suvi on entisen kotitalonsa maisemissa. Kuvassa luonnonvalon lisäksi myös valaistu salamalla.

08

Tämä kuva on kuvattu melko haastavissa olosuhteessa teollisuushallissa, etuala valaistu salamalla.

09

Tämä edustuskuva on muutaman vuoden takaa, kuvattu Tampereen yliopiston aulassa.

11

Myös tämä kuva on joogaopettaja Vilma Tammilehdon kuvauksista ja on kuvattu studiossa ns. kuumilla valoilla eli ilman salamaa.

12

Huomaan turhan usein kuvaavani silmän korkeudelta. Tässä Suvin kuvassa kiipeilin tikaksille saadakseni mielenkiintoisempaa kuvakulmaa!

13

Tämä tunnelmallinen kihlajaiskuva on tietysti kuvattu Arboretumissa, joka taitaa olla jokaisen tamperelaiskuvaajan vakiopaikkoja.

14

Seppo ”valtakunnassaan”. Tässä kuvassa valaistu yhdellä salamalla, jonka valoa on rajattu.

15

Tässä herkässä Erikan kuvassa on ns. high-key valaistus. Kuvaan on yhdistetty  kuvia ruusukimpusta.

 

Valokuvaajan ammattitutkinto – näyttötutkinnon perusteet täällä.

Lue myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *