Lapsikuvauksen rekvisiittaa
| |

Lapsikuvauksen rekvisiittaa

Usein minulta kysytään, millaista lapsikuvauksen rekvisiittaa studiolta on käytettävissä. Siksi päätin ottaa kuvia meiltä löytyvistä jakkaroista, nojatuoleista ym. ja kirjoittaa muutenkin muutaman sanan aiheesta. Näiden kuvaaminen helpottaa myös hiukan studion hallittua kaaosta: nyt voin hyvillä mielin kantaa kaikki isommat tarvikkeet varastoon studion perälle ja ottaa joka kuvauksen aluksi esiin vain asiakkaan toivomat esiin.

Olen huomannut, että lasten vanhemmat suhtautuvat hyvin vaihtelevasti näihin  ”lapsenkuvaustelineisiin”: joillekin on ihan sama, missä tuolissa lapsi istuu (”kunhan se hymyilee”), toinen päättää jo etukäteen, mitkä tuolit saavat kuvissa näkyä – jos saavat. Jotkut haluavat, ettei kuvissa mitään rekvisiittaa olekaan. Joskus olemme kaikki iloisia, jos lapsi pysyy edes muutaman sekunnin paikallaan edes jossain paikassa 🙂

Minulle nämä ovat ennen kaikkia työvälineitä, joiden avulla on todennäköisempää, että lapsi istuu tai seisoo siinä kohdassa, jonka mukaan olen valot asetellut ja mitannut. Kuvathan ovat kuvia lapsista, eivät näistä esineistä, joten tärkeysjärjestys on selvä. Itse tykkään eniten lapsikuvista, joissa lapsen ilme on pääosassa ja valitsisin itse parhaaksi ruuduksi lähes poikkeuksetta lähikuvan, joten en siis itsekään lukeudu minkään kuvausrekvisiitan suureksi ihailijaksi.

Rekvisiitan valinnassa lapselle valitut vaatteet sekä kuvaustausta ovat ensisijaisia perusteita, tietysti huomioiden lapsen kehitysvaiheen, osaako hän istua tuolilla, nojatuolissa tai ylipäätään. Jos lapsen vaatteet ovat iloiset ja värikkäät, myös tuolissa saa olla väriä, hempeän väristen vaatteiden kanssa hempeän väristä rekvisiittaa. Jos vaatteiksi on valittu esimerkiksi hillityn sävyistä ruskeaa, valitaan rekvisiitaksikin usein vaikkapa puulaatikoita, koreja, matkalaukkuja ym. Uusin oma suosikkini on kuvassa oikealla alhaalla näkyvä iso sinkkiamme, johon mahtuu vaikka kolmekin sisarusta kerrallaan!

Näiden isompien esineiden lisäksi studiolta löytyy iso kasa pehmoeläimiä, lasten soittimia, puupalikoita ja muita puisia leluja, palloja, hattuja ja autoja, sekä monta laatikkoa varsinkin pikkuvauvojen kuvauksessa käytettäviä kankaita, huiveja, taljoja jne. Pikkuvauvoille löytyy myös paljon hiuspantoja, muutamat housut, myssyjä ja kruunuja. Näitä voi bongailla galleriakuvista 🙂

Myös lapsen omia leluja voi ja kannattaakin tuoda kuvauksiin, varsinkin jos on jotain erityisen rakkaita leluja, jotka halutaan ikuistaa kuviin. Joskus voi tosin käydä niin, ettei omat lelut enää juuri kiinnosta, kun studion ”uusia” leluja on tarjolla!

Otan myös mielelläni vastaan ehdotuksia ja toiveita uusista tarvikkeista, mitä studiolle voisi hankkia!

rekvisiittaa_p

ps. Kuvassa näkyvät esineet kuuluvat studion ”vakiovarustukseen”, eli jos olet tulossa lapsesi kanssa kuvaukseen, voit jo etukäteen miettiä mitkä näistä voisivat sopia toivomaasi tyyliin ja lapselle valittuihin vaatteisiin. Valitettavasti tämän kuvakollaasin perusteella esineiden mittasuhteita on vaikea päätellä, mutta useimmat näistä on mitoitettu n. 1-3 vuotiaalle lapselle sopiviksi.

Lue myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *