Siiri ja Dora – ihanat ystävykset
| |

Siiri ja Dora – ihanat ystävykset

siiri4

Kuvaan paljon  studiossa – varsinkin talviaikaan – mutta tänään pääsin pitkästä aikaa kuvaamaan ihanaa Siiri-tyttöä ja perheen Dora-koiraa heidän kotiinsa. Olen kuvannut Siirin 1-vuotiskuvat aikanaan, ja nyt vuosia myöhemmin hänestä on tullut aivan ihastuttava prinsessa!
Kotikuvauksille on aina vähän kutkuttavaa mennä, sillä harvoin olen nähnyt etukäteen kuvauspaikkoja, joten ensimmäisenä katsastetaan kodin huoneet läpi ja mietitään, missä huoneessa ja mistä suunnasta saisimme parhaat kuvat. Tässä tapauksessa minulla oli ennakkotuntuma, että perheen äidin sisustamasta kodista varmasti löytyy kuvauspaikkoja ja näin olikin. Valitsimme kuvausajaksi aamupäivän, jotta saisimme ulkoa niin paljon valoa kuin mahdollista, ja onneksi osuikin kohdalle aurinkoinen päivä. Kirkas suora auringonpaiste ikkunasta ei toki ole hyvä kuvausvalo, mutta aurinkoisena päivänä ulkoa tulee epäsuorastikin mukavasti valoa. Valoisat ja vaaleat huoneet mahdollistavat valon kiertämisen huoneessa.

siiri2 siiri

Näiden kuvien käsittelyissä kokeilin hiukan erilaisia sävytyksiä. Nykyään näkee erilaisten ”filtereiden” eli suodatusten käyttöä todella paljon, ja omasta mielestäni usein vähän turhaan, mutta toki ne voivat tuoda kuviin myös lisäarvoa. Nämäkin kaikki kuvat ovat alunperin koko lailla saman värisissä tiloissa ja valoissa kuvattu, mutta kuvan sävytyksellä voidaan kuvan tunnelmaan vaikuttaa paljonkin. Ylimmäisessä kuvassa kylmä sävy korostaa haaveilutunnelmaa, kun taas näissä kahdessa lämpimämmin sävytetyssä kuvassa myös tunnelma on pehmeä ja lämmin.

siiri5

Tässä hauskassa halikuvassa kuvan värikylläisyyttä on tiputettu roimasti ja kuvaan on lisätty ruskeaa sävyä. Sävytys tuo kuvaan mielestäni vanhanajan tunnelmaa.

siiri3

siiri_k1

Näissä kuvissa on käytetty valmista ”vintage” suodatusta, mutta samanlainen sävytys olisi toki voitu tehdä kuvankäsittelyllä muutoinkin. Kevyt vihertävä sävy ja kuviin lisätty rakeisuus tuo kuviin fiilistä menneiltä vuosikymmeniltä, mikä näissä kuvissa voisi olla ihan perusteltuakin, kun sekä kodin tapetti että tytön vaatteet ovat vähän samaan suuntaan viittaavat. Välillä kyllä valokuvaajana naurattaa, että viimein kun on tekniikka kehittynyt niin paljon, että kuvista olisi helppo saada ”oikean” värisiä, oikein valotettuja ja kuvien rakeisuudestakin on päästy eroon, niin sitten kuviin lisätään tahallaan erilaisia värivirheitä ja rakeisuutta 🙂 Mutta se taitaa olla yksi tämän ajan ilmiöistä, ja varmaankin menee pois muodista lähivuosina. Mutta toisaalta, mukavahan sävytysten kanssa on leikitellä.

siiri_k2_1
Sen sijaan mustavalkoiset kuvat pysyvät muodissa aina – näin ainakin uskon. Mustavalkoinen on ajaton, sopii minkä tahansa kodin sisustukseen minä tahansa aikana ja mustavalkoisissa kuvissa valo ja varjo pääsevät oikeuksiinsa, kun värit eivät ole ”sekoittamassa”. Nämä kuvat kuvattiin vastavalossa ja hiukkasen liian pimeässä, mutta ehkäpä rakeisuus ei näitä söpöilijöitä haittaa. Suuret kiitokset vielä upeille malleille!

Lapsikuvaus omassa kodissa tai muulla kuin studiolla maksaa 119e (+ mahdolliset matkakulut).  Jos mietit, olisiko oma kotisi sopiva kuvauspaikka, niin ota rohkeasti yhteyttä niin mietitään asiaa yhdessä!  Lapsikuva-asiaa lisää täällä.

Lue myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *