Hääkuvaus katolla – kuvaus koemeikkipäivänä

Hääkuvaus katolla – kuvaus koemeikkipäivänä

Ensimmäinen blogipostaus, huh. Tämän blogin sisältöä olen suunnitellut jo kesästä asti, kun uudet sivumme valmistuivat. Syksyn kiireiden keskellä on kumminkin toteutus jäänyt – asiakkaiden kuvat ovat tietysti olleet etusijalla. Aika monta juttua on jo mielessä, mistä kaikesta haluan kirjoittaa – josko niitä sitten pikkuhiljaa alan purkaa sanoin ja kuvin.

Päätin aloittaa ajankohtaisella teemalla: ensi kesän hääkuvauksia varataan ja suunnitellaan juuri nyt. Suurin osa hääkuvauksista toteutetaan itse hääpäivänä, mutta yhä useampi pari on päättänyt kuvata varsinaiset potrettikuvat eri päivänä, usein morsiamen koemeikkipäivänä. Myös näin valokuvaajan kannalta tämä on todella mukava suunta: pääsemme kuvaamaan juuri sellaiseen aikaan, kun valon kannalta on paras, aikaa on yleensä käytettävissä niin paljon kuin tarpeen ja hääparin jännitys ei ole ainakaan kovin korkealla.

Näissä kuvissa esiintyvä pari Laura ja Ville olivat aivan ihania kuvattavia (sen lisäksi, että ovat rakkaita ystäviäni). He olivat suunnitelleet itselleen merkityksellisen kuvauspaikan ja muutenkin miettineet kuvien ideoita jo etukäteen. Olosuhteet olivat siis valokuvaajalle kovin mukavat. Hääkuvaus toteutettiin muutama viikko ennen varsinaista hääjuhlaa.

21_cross_FB

Katolla kuvaamisessa on tietysti omat haasteensa. Tälle kyseiselle katolle pääsi kiipeämään melko ahtaasta kattoluukusta, onneksi assarina oli Kimmo, joka ilokseni hoitikin painavampien värmeiden nostamisen luukusta ylös. Meistä riippumattomista syistä kuvausaika oli myös rajallinen, meillä oli vajaa tunti aikaa olla katolla, jonka jälkeen meidät tultiin päästämään sieltä pois. Valaisun kannalta haasteita aiheutti myös puuskainen tuuli, joka luonnollisesti tarttui navakasti salamavalojen heijastinsateenvarjoihin. Ilman assaria olisin ollut pulassa. Tämän reissun lopputuloksena meillä oli toki yksi hajonnut sateenvarjo, mutta se oli pieni hinta näin hienosta kuvauskokemuksesta!

62_cross_FB

Osassa kuvista käytin salamavaloa,  jolloin aurinko piirsi kaunista ääriviivaa. Osa kuvista on luonnonvalolla kuvattu. Syyskuisena alkuiltana aurinko oli jo sen verran matalalla, että valo tuli sopivalta korkeudelta, joskin tuolloin pilviä tuli ja meni auringon edestä, eikä aina ihan omien toiveideni mukaan. Itse hääpäivänä harvoin pääsee kuvaamaan ilta-auringossa, kun juhlat ovat siihen aikaan jo vauhdissa, joten oli ihana päästä hyödyntämään kaunista auringonvaloa.

 

51_cross_FB

Suosittelen siis, että hääparit ainakin miettisivät, olisiko kuvien ottaminen muuna kuin itse hääpäivänä heille sopiva vaihtoehto. Varsinkin jos todella haluaa kuviin panostaa, niin kiireisen juhlapäivän lomassa ja aikataulujen paineessa kuvaukseen keskittyminen ei välttämättä ole aina helppoa. Jos kumminkin hääkuvat halutaan itse hääpäivänä ottaa, mikä silloin on paras aika? Siitä kirjoittelen toisella kertaa.

-Laura

Lue myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *