Tervetuloa valokuvaukseen! Vinkkejä rippi- tai valmistujaiskuvaan tulevalle
Miljöökuvaus | Rippikuvaus | Studiokuvaus | Valmistujaiskuvaus | Ylioppilaskuvaus

Tervetuloa valokuvaukseen! Vinkkejä rippi- tai valmistujaiskuvaan tulevalle

valmistujaiskuva_99_web

Kun olet varannut valokuvausajan, tästä löytyy ennalta mietittäviä asioita kuvaukseen liittyen. Jos aika on vielä varaamatta, se onnistuu täällä!

Kuvaukseen saapuminen

Sinulle varattuun kuvausaikaan on laskettu alkuun ja loppuun hetki aikaa pukemista ja käytännön asioiden sopimista varten, joten ei tarvitse tulla paikalle ennen varattua aikaa. Pieni myöhästyminen ei haittaa, mutta on tietysti omasta kuvausajasta pois, laitathan vaikka tekstiviestin jos aikataulusi venähtää!

Studio sijaitsee Hatanpään valtatie 34:ssä, Hatanpään teollisuustalon B-rapussa 2. kerroksessa. Teollisuustalo sijaitsee Rinta-Joupin autokaupan takana ja Verotalon vieressä. Kun käännyt liikennevaloista, nouse yläpihalle isojen tolppien välistä, niin tulet suoraan pihaan. Bussipysäkit molempiin suuntiin ovat aivan talon läheisyydessä (pysäkin nimi Viinikanlahti).

Studion pihassa on yksi parkkipaikka, numeroltaan 112, varattu asiakkaidemme käyttöön. Paikka on ihan B-rapun lähellä. Ellei se ole vapaana, heti B-rapun edessä on maksullisia parkkipaikkoja. Paikat ovat maksullisia vain arkena klo 8-16, eli ilta- ja viikonloppukuvauksissa auton voi jättää vapaasti yleisille paikoille. Ethän jätä autoa muiden talon yritysten varaamille paikoille! Mikäli tarvitset hissiä, iso tavarahissi löytyy H-rapusta. Viikonloppuisin ko. rappu on lukittu, joten soita vaikka pihasta niin tulemme avaamaan!

valmistujaiskuva_103

Kuvausvaatteet ja rekvisiitta


Yleensä kuvausvaatteena on tietysti valmistujais- tai rippijuhlan juhla-asu, mutta vaate voi olla jotain muutakin. Voit pukea ihan mitä vaan, missä viihdyt! Kiitoskorttia varten voi vaikka ottaa ensin muutaman kuvan juhla-asussa ja sitten vaihtaa vaatteita. Kuva jää sinulle kymmeniksi vuosiksi muistoksi juuri tästä elämänvaiheesta, joten on tärkeää, että se on sinun näköisesi 🙂

Kuviin voi myös ottaa rekvisiittaa, kuten harrastusvälineitä. Myös kukka on ihan hyvä olla mukana, varsinkin klassisissa poseerauksissa se ohjaa käsien paikkaa ja on tietysti myös kaunis lisä kuvassa. Ruusun sijaan kukka voi myös olla mikä tahansa muu, tai se voi olla esimerkiksi kimppu tai vaikka pääkoriste! Jos kukat kiinnostavat, ota yhteyttä esimerkiksi Kukkakauppa Hohtoon, niin saat apua valinnassa.

Oman mekon tai puvun istuvuus kannattaa katsoa peilistä toki jo hyvissä ajoin ennen juhlia ja kuvausta. Jos mekkosi rajoittaa kovasti erilaisia asentoja, voit ottaa kuvauksiin mukaan vaikka vaihtoehtoisen vaatteen. Vaatteita voi vaihtaa kuvauksen aikana kerran tai kaksi. Minikuvauksessa vaatteita ei valitettavasti ehdi vaihtaa.

valmistujaiskuva_102

Kuvaustausta ja tyyli

Kuvaustaustan voimme valita yhdessä kuvauksen aluksi, mutta sitä on hyvä vähän miettiä jo etukäteen. Mallikuvia löydät mm. tämän sivun kuvituksesta. Tausta voi olla modernimpi valkoinen tai musta, tai mitä vain niiden väliltä, lisäksi löytyy muutamia kirkkaita värejä kuten keltainen ja turkoosi. Perinteisempiä, maalattuja taustakankaita löytyy myös muutamia erilaisia – ruskeaa, tummansiniharmaata ja muutamia muita. Taustaa voidaan kuvauksen edetessä myös vaihtaa. Kuvien tyyli voi olla klassinen tai sitten voimme ottaa mukaan vähän modernimpaa twistiä – mitä ikinä se sinun kohdallasi tarkoittaakin! Mieti etukäteen, mikä voisi olla sinun tyylisesi juttu tai haaveidesi kuva! Me kuvaajat myös ilomielin suunnittelemme kuviasi jo etukäteen, jos vähän annat osviittaa toiveistasi lähettämällä ideakuvia esim sähköpostilla tai Whatsapp-ohjelman kautta! Myös vaatteiden tyylistä voimme ammentaa inspiraatiota.

Vaihtoehtona miljöökuvaus

Voimme tietysti kuvata myös ulkona. Miljöökuvaukseen täytyy kuitenkin varata siirtymisten takia hiuan pidempi aika, joten miljöökuvaukset tulee aina sopia erikseen sähköpostilla tai puhelimitse. Kuvauspaikka voi silloin olla melkein mikä vaan! Voimme mennä sinun lempipaikkaasi tai jos toivot jotain tietynlaista miljöötä, meillä kuvaajilla on aika hyvä käsitys lähiseudun kuvauspaikoista 🙂

ylioppilaskuvaus, rippikuvaus, valmistujaiskuvaus

Kuvauksen jälkeen

Valintakuvat laitetaan galleriaohjelmaan ja saatte sähköpostilla linkin, mitä kautta pääsette katsomaan kuvia ja tekemään tilauksen. Tunnukset saatte yhden viikon kuluessa kuvauksen jälkeen. Odotamme tilaustasi 2 viikon kuluessa, kuvien valmistuminen kestää n. 2-3 viikkoa tilauspäivästä.

Maksaminen


Kuvaus maksetaan studiolla kuvauksen yhteydessä. Meillä käy yleisimmät maksukortit tai käteinen.

Kuvaushintaan (100€) ei kuulu valmiita tuotteita, vaan kuvauksen suunnittelu, itse kuvaus sekä valintakuvagalleria. Kuvatuotteiden ja tiedostojen hinnat löytyvät nettisivuiltamme täältä.
Kuvat noudetaan Pikkustudiolta, Pikkustudio-liikkeestämme Tampereen keskustasta, ja ne myös maksetaan sinne noudon yhteydessä.

Kysyttävää?

Mikäli vielä mielessäsi on kysymyksiä kuvaukseen liittyen, älä epäröi soittaa tai laittaa sähköpostia, yhteystietomme löytyvät täältä.

Tervetuloa kuvaukseen! 🙂

Avainsanat: ylioppilaskuvaus, valmistujaiskuvaus, rippikuvaus, studiokuvaus, valmistautuminen kuvaukseen, Tampere

Lue myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *