Miten pukeutua valokuvaukseen? Stylistin pukeutumisvinkit
| | |

Miten pukeutua valokuvaukseen? Stylistin pukeutumisvinkit

Valokuvaukseen tulevat ihmiset kysyvät usein, kuinka valokuvaan kannattaa pukeutua. Varsinkin silloin, kun samassa kuvassa on useita ihmisiä, on erityisen tärkeää miettiä etukäteen pukeutumisvalintoja, jotta kuvasta tulee tasapainoinen eikä kenenkään tarvitse jälkikäteen hävetä yli- tai alipukeutumistaan tai kirkkaankeltaista hupparia, joka loistaa muiden hiirenharmaiden jakkutakkien seasta.

Se, että valitsemasi vaate istuu päällesi hyvin ja on väriltään sinulle sopiva, on tärkeä juttu koko kuvan onnistumisen kannalta – joskus väärät valinnat voivat pilata koko kuvan. Kun studiolla kävi kuvassa stylisti, pukeutumisneuvoja ja Toimiva tyyli -bloggaaja Kati Vasell, kyselin häneltä vinkkejä onnistuneisiin pukeutumisvalintoihin.

Tässä siis Katin pukeutumisvinkit:

1. Värit. Musta sopii harvalle – useimmilla se saa kasvot näyttämään harmaalle. Jokaisen olisi hyvä tiedostaa, mitkä värit sopivat oman pikmentin sävyyn parhaiten. Hyvänä apuna värivalinnoissa voi olla värianalyysi, jossa ihmiset jaotellaan vuodenaikojen mukaan. Toki myös persoona ja omat mieltymykset saavat vaikuttaa värivalintoihin. Kuvissa väreillä pystyy hyvin vaikuttamaan kuvien tunnelmaan: esimerkiksi kirkkaat puhtaat värit mielletään iloisiksi, pastellisävyt ovat vähän hempeitä ja pehmeitä, tummansininen on usein virallisen oloinen jne. Kannustan kumminkin värien käyttöön rohkeasti!

2015MAIKKI__095

2. Kuosit. Jos vaate ei ole kuvan pääasia, valitse hillitty kuosi. Isot printit, tekstit ja voimakkaan kontrastiset kuviot vievät huomion pääasiasta – sinusta. Myös raitoja kannattaa välttää, sillä varsinkin ohuet raidat voivat kuvassa näyttää ”aaltoilevan”. Yksiväriset kuosit toimivat yleensä kuvassa parhaiten, mutta myös persoonaan sopivat pilkut, kukkakuviot tai ruudut toimivat.

2015MAIKKI_096b

3. Malli ja koko.   Vaatteiden avulla voit ohjata huomion sinne, missä on parhaat puolet ja häivyttää sitä, mihin ei huomiota haluta.  Se kohta, mihin vaate loppuu, kiinnittää katsojan huomion. Myös vaatteen mahdolliset kuviot, koristeellinen kaulus tai hihansuut keräävät huomiota.

Vatteet eivät saa olla liian suuret tai pienet. Puristavat vaatteet aiheuttavat ”makkaroita”, suuret roikkuvat päällä. Isokokoisella ihmisellä tukevat materiaalit pitävät ns. pakettia kasassa. Myös materiaalin rypistyminen kannattaa huomioida, kiiltävissä materiaaleissa pienikin ryppy saattaa kuvassa korostua voimakkaasti.

2015MAIKKI_044B

4. Asusteet. Pääsääntö on, että isolle naiselle isot asusteet (miehillekin asusteet toki käyvät, jos ne omaan tyyliin sopivat). Jos olet iso ja näyttävä nainen, pikkuruiset korvakorut näyttävät helposti mitättömältä, joten korut saavat olla näyttävät. Pienikokoinen nainen taas hukkuu helposti suuren huivin alle. Kuvia varten koru on huivia varmempi valinta, tai ainakin kannattaa kiinnittää huomiota huivin sidontatapaan. Katin oppeja huivin sidonnasta löytyy Youtubesta.

2015MAIKKI_099_b2015MAIKKI_101

 

Kuvausten päätteeksi pääsin itsekin Katin värianalyysiin. Olen väreiltäni syksy, joten minulle sopii maanläheiset, murretut sävyt. Valokuvaajan työssäni suosin paljon huomaamatonta mustaa ja harmaata, mutta Kati suositteli minulle mieluummin esim. ruskean eri sävyjä.

 

2015MAIKKI_103b

 

Toivottavasti näistä vinkeistä on iloa ja apua kuvausvaatteiden valintaan! Jos jokin askarruttaa, voimme yhdessä miettiä vaateasioita jo ennen kuvausta, ja kuvauksiin voi aina ottaa mukaan myös useamman vaatekerran tai vähintäänkin vaihtoehtoisia koruja ja asusteita.  Myös Kati auttaa näissä asioissa mielellään: hän tekee väri- ja vartalotyyppianalyyseja sekä auttaa stailauksessa tai vaikkapa shoppailuapuna!

 

Myös ehostus sekä hiukset ovat tärkeä osa kuvan onnistuimista – niistä lisää myöhemmin!

– Laura –

Lue myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yksi kommentti